magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

 
ZAREGISTRUJ SA! 23. Aug 2017,  meniny má
Výzva a súťažné pravidlá IV. ročníka medzinárodnej súťaže vo varení „Halászlé“ - zápis do Slovenskej knihy rekordov
@ Aktuálne -> Rôzne      May 07 2010 - 12:40 GMT

8.5.2010 - Hrušovské rybníky - O.z. Krasturist Vás pozýva na otvorenie letnej turistickej sezóny v NP Slovenský kras v časti Hrušovské rybníky s tradičným programom, ktorého súčasťou je aj viackrát ocenená súťaž v rybolove a varení Halászlé.
Počas trojročnej histórie sme boli svedkami toho, koľko je medzi nami takých, ktorí sa zaujímajú o tradičnú gastronómiu a kultúru varenia na voľnom ohni tak typického spôsobu prípravy jedál v našom regióne. V rámci tohto podujatia aj tento krát dávame možnosť občanom a hlavne milovníkom zážitkovej gastronómie predviesť svoje kulinárske umenie, ukázať široké možnosti chutí, ktorými sa táto rybacia polievka „Halászlé“ môže pochváliť. A preto sa obraciame s výzvou:

k osloveným obecným úradom, organizáciám, reštauračným zariadeniam a všetkým milovníkom dobrého jedla, aby sme na tomto súťažnom podujatí mohli vyhodnotiť, kto dokáže pripraviť najchutnejšie a najlepšie „Halászlé“ v širokom okolí.

Miesto a čas súťaže: Hrušovské rybníky 8.5.2010
Program:
9.00 – 9.30 - registrácia, obsadenie a príprava súťažného miesta
9.30 - 10.00 - oboznámenie sa s pravidlami súťaže
10.00 – 12.30 - varenie
12.30 - 13.30 - bodovanie
13.30 - 14.00 - vyhodnotenie súťaže, odovzdávanie cien

Podmienky súťaže:
- pomôcky k vareniu/kotlík, koreniny, stoly, stoličky atď./ zabezpečujú súťažiaci
- súťažiaci musia porotcom umožniť ochutnávku počas varenia a sú povinní odovzdať jednu degustačnú vzorku k vyhodnoteniu a taktiež musia vydať minimálne 10 porcií polievky výmenou za žetóny, ktoré vydá usporiadateľ súťaže. Tieto žetóny budú vymenené za vínne poukážky na odber 0,2 l vína zameniteľné vo vínnom stane Turnianskej vínnej cesty.
- zápisné – štartovné na súťaž: 10 Euro

Usporiadateľ zabezpečí:
- bezplatné parkovanie v blízkosti súťaže
- 2,5 kg rýb a to jeden kapor + plevelné ryby
- taniere, príbor a chlieb k porciám vydanými na žetóny
- vodu a drevo k príprave Halászlé

Štartovné je možné uhradiť poštovou poukážkou, alebo prevodom na účet č.: 99492200/0900 ktoré je potrebné preukázať, prípadne na základe návratky v hotovosti v deň súťaže do 8.30 hod.

Ceny:
- každé družstvo – Účastnícky list
- I. – III. miesto – diplom, vecný dar

Predbežné prihlášky: Cyril Motyka; Tel: 0903621585 motyka@kidrv.sk,
Hlavný usporiadateľ: o.z. Krasturist   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ www.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: marek@box.sk tel. 0905 942 606